Izgara Hellim Tabağı

İçindekiler;
 
4 dilim kabak
4 dilim patlıcan
4 dilim renkli biber
6 dilim hellim peyniri
Pesto sos

Hazırlanışı ;

Kabağı, patlıcanı ve biberi dilimledikten sonra kalanını hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabına yerleştirin. Dilimleri bir kapta tuz ve yağ ile karıştırıp gözünüze kestirdiğiniz büyüklükte bir tavada pişiriyoruz. Piştikten sonra şekilli bir tabağa alıyoruz. Her sebze diliminin arasına hellim peynirlerini koyuyoruz. Hellimleri isterseniz az miktar yağ ile tavada kızartabilirsiniz. Arasına hellim koyduğumuz sebzelerimizin üstüne pesto sos gezdiriyoruz. İlk lokmanızda lezzetten başınız dönerse, dolaba kaldırdığınız kalan sebzelerimize doğru yönelip ilk adımdan itibaren tekrar ediyoruz.

Afiyet olsun

Hünkar Beğendi

En sevdiğiniz tencerenin içine kuşbaşı eti koyup bir güzel soteliyoruz. Et böyle suyunu bırakana kad...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Izgara Hellim Tabağı

Kabağı, patlıcanı ve biberi dilimledikten sonra kalanını hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabına ...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Anadolu Çorbası

İlk once dolabımızı açıp en güvendiğiniz tencereyi ocağa koyuyoruz. Tencerenin içine suyumuzu, buğda...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Yoğurt Tatlısı

İlk once 20 kişiyi eve davet ediyoruz, ya da 20 kişi yoksa gramajları oranlıyoruz. Sonra büyükçe bir...

Ayrıntılı tarif için tıklayın