Hazırlanışı ;
En sevdiğiniz tencerenin içine kuşbaşı eti koyup bir güzel soteliyoruz. Et böyle suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Sonra arpacık soğanlarını ve sarımsakları koyup şahane kokular eşliğinde pişirmeye devam ediyoruz. Sulu yemek kıvamına gelmeyecek kadar sıcak suyu ilave edip kapağını nazikçe kapatıyoruz. Kısık ateşte tenceremizi içindekilerle baş başa bırakıp kesme tahtasına geçiyoruz.
Domatesleri soyduktan sonra ufak küp küp doğruyoruz. Biberleri çekirdeklerinden uzaklaştırıp domatesi kestiğimiz büyüklükte doğruyoruz. Tekrar tenceremizin yanına gittiğimizde etler orta kıvamda pişmiş oluyor. Tam o anda domates ve biberimizi tencerenin içine boca edip tahta kaşıkla hafifçe karıştırıyor, pişmesine beş kala tuzunu ve karabiberini atıp altını kapatıyoruz. Hemen yemiyor, beğendiye geçiyoruz.
Patlıcanları ocakta ya da fırında (mangal varsa daha ne olsun tabi) közlüyor ve kabuklarını soyuyoruz. Başka bir sevdiğimiz tencereye İTİMAT tereyağı ve unu da koyarak kavurmaya başlıyoruz. Doğradığımız patlıcanları aynı tencereye ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Hemen ardından İTİMAT SÜT’ü de ilave ederek kıvamını biraz açıyoruz. Tıkırdamaya başlayınca tuz, karabiber ve muskatımızı da ilave ediyoruz. Tam rendelenmiş İTİMAT TAZE KAŞAR’a sıra gelmeyecek mi derken onu da ilave edip ocağı kapatıyor, güzelce karıştırıyoruz. Kaşarlar eridiğinde artık en güzel kısma gelmiş oluyoruz. En sevdiğiniz tabağınıza beğendiyi döküp yuvarlak şekilde yayıyoruz, etimizi de harika sosuyla birlikte tam ortasına koyuyoruz. Bir dal maydanoz veya dereotu ile süslemek isterseniz ne âlâ.
Afiyet olsun.