1949 yılında aile büyüğü Ahmet KARA tarafından kurulan İTİMAT SÜT ÜRÜNLERİ, oğulları Halil KARA ve Rıfat KARA ile şirketleşmiştir. Başlangıçta İznik ve Yenişehir’de günlük 30 ton süt işleme kapasitesiyle faaliyetlerine başlayan firmamızın, tüketicisine sunduğu ilk ürünü beyaz peynirdir.
Merkezi İstanbul’da bulunan şirketimiz, 1993 yılında İTİMAT PEYNİRCİLİK SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İMALAT PAZARLAMA SANAYİ TİCARET A.Ş. adını almış, 1996 yılında ise 1.500 m2 kapalı alana sahip yeni tesisine geçerek üretim faaliyetlerine devam etmiştir. Bugün 10.000 m² kapalı alan üzerine kurulu tesisinde, günlük 350 ton süt işleme kapasitesiyle faaliyetlerine devam etmektedir.
Otuzdan fazla süt ürünü çeşidi ile değişik ambalaj ve özelliklerde yüzü aşkın ürün üreten şirketimiz, müşterisine her zaman en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiştir. Ürünlerimiz, sütün fabrikaya girişinden imalatına, depolanmasından satışına ve son olarak müşteriye ulaşmasına kadar tüm aşamalarda, Entegre Yönetim Sistemleri uygulanarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne ve geleneksel Türk damak zevkine uygun olarak imal edilmektedir. Ürün yelpazesi ve tasarım çalışmaları, değişen piyasa koşullarına uyum sağlayacak şekilde geliştirilmektedir.
Firmamız, tam yağlı ayran, tam yağlı yoğurt, yağlı pastörize süt, kahvaltılık tereyağı, tam yağlı, yağlı, yarım yağlı beyaz peynir, yağlı kaşar peyniri ve yağlı sade eritme peyniri için ürün etiketlerinde TSE baklavası kullanma hakkına sahip olup, TSE tarafından yıllık ara denetimleri dahil, kalite kontrollü ve uygunluk belgelidir. Sertifikasyon sürekliliğimiz 1996 yılından bu yana devam etmektedir.
Yurtiçinde, Marmara Bölgesi’nde perakende satış mağazaları açarak yola çıkan firmamız, son beş yıl içerisinde ihracatta da önemli mesafeler kat etmiştir. İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği alt sektörü olan süt ve süt ürünleri ihracatı yapan firmalar içerisinde 2008 yılında en çok satış yapan yedinci, 2009 yılında ise dördüncü firma olmuştur. Irak, Ürdün, Suudi Arabistan gibi ülkelere olan ihracatımız da devam etmektedir.
Firmamız 150 araçlık dağıtım filosu ve satış mağazaları ile İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Bilecik illerinde hizmet vermektedir. İstanbul’da yirmi; Bursa, Kumla, Bilecik, İnegöl, Gölcük, Değirmendere’de birer; Orhangazi, Karamürsel ve Gemlik’te iki, İznik’te üç ve Yenişehir’de dört adet bulunan satış mağazasında, ürünlerini “fabrikadan halka perakende satış” prensibine uygun olarak pazarlamaktadır.
Firmamız, ilk olarak 1999 yılı sonunda Dasa-Zert firması tarafından, DIN normu standartlarına uygun ISO 9001:1994 Kalite Güvence Sistemi belgesini almaya hak kazanmıştır. Pazar ve rekabet koşulları da göz önünde bulundurularak aynı belge TSE’den de alınmıştır. Firmamız 2003 yılında ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanmış ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifika sürekliliği devam etmektedir.
Firmamız TS, 13001 HACCP standardı ilk çıktığında TSE’nin ilk eğitimlerine katılarak belge almaya hak kazanan ilk firmalardan biri olup, TS-EN-ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifika sürekliliği devam etmektedir. Ayrıca 2011 yılında İngiliz Perakendeciler Birliği’nin Gıda Güvenliği esaslarına uygun olarak BRC belgesi alınmıştır. Sertifikasyon sürekliliği devam etmektedir. Bunun yanı sıra, GİMDES Derneği tarafından 2010 yılında düzenlenen eğitimlere ilk katılan firmalardan biri olmamızın sonucunda aldığımız Helal Belgesi Sertifikası’nın da sürekliliği devam etmektedir.
Tarladan sofraya ilkesinden yola çıkarak, hayvan refahı ve sağlıklı çiğ süt üretme amacına yönelik 50.000 m²’lik örnek bir çiftlik tesis eden firmamızın, 116.000 m²’lik çiftliği de faaliyete geçmiş olup, ikinci ve üçüncü çiftlikler de faaliyettedir. Hali hazırda çiftliklerimizden günde yaklaşık 50 ton süt elde edilmektedir.
Firmamız bünyesinde bulunan Milkara Gıda A.Ş. tesisinde ayran, kaşar peyniri ve dondurulmuş mozzarella üretecek olan firmamız, günde 200 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip Aydın Ortaklar OSB’deki fabrika açılışını da yapmış bulunmaktadır.
KALİTE POLİTİKAMIZ
İtimat-MİLKARA GIDA A.Ş.’de yönetim ve tüm çalışanlarımız; Kalite ve Gıda Güvenliği kültürünün oluşturulmasından, geliştirilmesinden, yasal mevzuatlar çerçevesinde ise risk odaklı bakış açısıyla süreçlerin ve üretim kalitemizin sürekli iyileştirilmesiyle birlikte ürün güvenliğini taahhüt eder.
Ticari hedefimiz kapsamında; Gıda Güvenliğinin hijyenik üretim teknikleriyle, istenilen kalitede ve bütçe sınırları içinde eksiksiz tamamlamayı, maliyetleri optimum düzeyde tutarak ve karlılığı arttırmak için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi sağlayacak sürekli ve yenilikçi iyileştirme faaliyetleri gerçekleştirmek bulunmaktadır. Kuruluşumuz, tüm paydaşlarımızla etkin bir iletişim kurarak, uygulanmakta olan yönetim sistemleri, yasal mevzuat ve müşterilerimizin gereklilikleri konusundaki bilincini tüm iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz ile karşılıklı faydaya dayalı ilişkiler kapsamında geliştirmeyi planlayıp, uygulamaktadır.
İtimat A.Ş., insana yatırımı ve ekip çalışmasını, kalite prensiplerimizle destekleyerek sürekli maksimum verimi elde etmeyi planlamaktadır. Çalışanlarımızın kişisel gelişimini, marka değerimizin ve ürün kalitemizin gelişimi olarak algılayıp, çalışanlarımızın iş becerisini, verimliliğini, bilgisini, yeteneğini ve motivasyonunu artıracak faaliyetler sunarak ve eğitim ihtiyaçlarını sürekli değerlendirerek, çalışanların marka bağlılığını en üst düzeyde tutmayı hedeflemektedir.
Müşteri memnuniyeti anlayışımız, ihtiyaç ve beklentilerde şeffaflık, erişebilirlik, bütünlük ve duyarlılık prensipleri içerisinde zamanında ele alınıp; helal şartlar, yasal mevzuat ve standartlar çerçevesinde değerlendirilip, iyiden mükemmele müşteri memnuniyeti temelinde karşılıklı olarak değer oluşturulmaktadır.
Ana mottomuz olan ‘Kalite İTİMAT’la başlar.’ ifadesiyle hareket edip kaliteyi sürdürülebilir hale getirmeyi prensip olarak benimsemekteyiz. Kuruluş amacına, bağlamına ve stratejik hedeflerine uygun olarak belirttiğimiz tüm paydaşlarımızla, tedarikçilerimizle ve etkileşimleriyle güvene dayalı bir işbirliği ile içinde bulunduğumuz topluma, insan haklarına ve çevreye saygılı, örnek bir kuruluş olmayı ve iş hacmini sürekli geliştirerek, ülke ekonomisine katkıda bulunmayı bu politikayla taahhüt eder.
Tüm çalışanlarımızın sistem içerisine katılımı ve çoğulcu yönetim anlayışıyla, Kalite ve Gıda Güvenliği içindeki stratejik yönüyle uyumu, proseslerimizin birbirleriyle etkileşimini, bağlılığını kontrol ederek, gerektiğinde aksiyonların anlık olarak alınmasını sağlayıp, iç ve dış pazarda oluşmuş beklentileri karşılayan her zaman tercih edilen firma olmak yönünde ilerlemektedir. Kalite ve Gıda Güvenliği faaliyetlerini bilimsel verilere dayalı, açık iletişim, takım çalışmaları, kazanılan deneyimlerin kurumsallaştırılıp paylaşılması ve denetimlerle tüm organizasyonunda mükemmel olarak yürütmeyi hedeflemektedir.